Homenatge: Estrella “Sol de Levante” 950/953


estsolde953.jpg

Estrella 953 “Sol de Levante” Alacant -> Irun/Bilbao estacionat a Xàtiva; Agost de 2005

Aquells amics de l’associació que em coneixeu sabeu que aquest tren era molt volgut per tots. I que els messos de juny,juliol i agost eren els únics en els que el podiem fotografiar amb llum.

Per si algú s’ha perdut, comentar-li, que aquest tren unia Bilbao i Irun amb Alacant via Castejón de Ebro, Zaragoza, Lleida, Tarragona, Castelló, València,Villena i Alacant. Que era un tren ‘expreso’ de l’època dels 80, amb molta ocupació i que va resistir fins el dia 04 de Juny de 2006, en que va fer el seu darrer viatge.

Com si als ‘magnates’ de Renfe els estorbés un tren de gent senzilla, de gent treballadora, de gent que anava de vacances… A partir dels anys 90, el van anar acurtant, fins que en 2004 ja tenina la composició definitiva de la seva mort { 269.900 + DDMA 9500 + Wl36x-5400+Ar7t-9851+A10x10011+Wl36x-5400 }, malgrat que el dia que va morir només era format per 269.908+DDMA 9500+Wl36x5400+Ar7t-9851 .

Una pena que s’el carreguessin, ara no ens queden més que els Arcos (que poc duraràn), 2 Diurnos i uns pocs Estrelles. És el final del material convencional en Espanya, i tothom vol ‘AVE’ i Talgo …

Entre el AVE i els Talguitos, també van desaparèixer del mapa les plataformes portaautomòbils que Renfe tenia, i amb elles el servei d’Autoexpreso, que si no recordo mal, el últim tren que el va portar podria ser el Estrella Atlántico o el Estrella del Estrecho.

En quin país estem? Es vol potenciar el transport ferroviari, o es vol potenciar la carretera i la contaminació?

Avís, i qui avisa no és traidor:

– Aneu fent fotos al García Lorca, que dins de poc anirà tot a xatarra, no sabem la dada exacta, ni quan de temps li queda, però potser quan ens adonemu, ja no en quedi. I ja sabeu que a la Renfe li agrada retallar trens de material convencional, i cada cop el García Lorca és més curt. Fins que desaparegui del mapa, com ha fet Renfe amb tots els trens de viatgers servits amb material convencional.

Senyors de Renfe Operadora, i de la conselleria de Transports de la Generalitat Valenciana, si em llegiu, preneu conciència de que el camí no es l’AVE, són les rodalies i els regionals. I després d’ells és la millora de la llarga distància, i no al revés. Primer el que és bó per la gent de diari, i després per el resto de la gent.

A veure si trobe el horari del maquinista del Sol de Levante, que el tinc en PDF, no sé on.

Saluts recordant aquella informatitzada megafonia de Villena anunciant …

‘Tren 953 procedente de Alacant-Terminal con destino Irún y Bilbao, próximo a estacionarse en vía 1. Este tren tiene paradas en Xàtiva, València, Sagunt, Castelló de la Plana, l’Aldea-Amposta, Salou, Tarragona, Reus, Lleida-Pirineus, Zaragoza Delicias …”

Anuncis

One Response to Homenatge: Estrella “Sol de Levante” 950/953

  1. Nastra says:

    Se lo apasionado q eres sobre este mundillo, y ignorante q soy yo…
    Bueno a lo q iba, has sido nominado y premiado con un Caribú!! jeje, pasate por mi blog pa’ enterarte un poco y… a hacer el meme.

    saludillos!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: